Фандъкова се надява на кампания без политиканстване

Третата линия на метрото може да започне още през 2015г.

11.08.2015 | 11:10 Редактор: Ирина Георгиева
Фандъкова се надява на кампания без политиканстване

Предизборната кампания на кмета Йорданка Фандъкова ще е разговор за София. Това обяви самата тя пред bTV. Тя се надява, на кампания с нови идеи за София, а не за политиканстване. 

"Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София." - обясни кметът Фандъкова.

Тя посочи, че ще води кампания единствено в последния месец и към момента няма притеснения за изборите, защото екипът ѝ работи във всички сфери през последните години.

"Моята програма винаги е била с ясен план за действие и точни обекти. Няма как да се свърши всичко за 4 години и по тази причина не може да се обещава да се реши всичко." - заяви Фандъкова.

Кметът на София обаче отрече активните ремонти през последните месеци в столицата да се правят с предизборна цел. По думи ѝ в момента общината изпълнява тригодишна програма, която е започнала миналата година.

"Стараем се да не се блокира изцяло града, а в същото време базовата инфраструктура няма алтернатива." - обясни Фандъкова и подчерта, че през 2016г. най-активни ще са ремонтите на кварталните улици.

Кметът увери, че в момента всички ключови ремонти се изпълняват в срок и трябва да бъдат приключени до 15 септември, когато трафикът става особено засилен. Ремонтът на пространството около НДК трябва да е готов до края на 2015г., като за следващата пролет ще остане само пространството пред Двореца на културата, където са открити сериозни проблеми с хидроизолацията.

Третата линия на метрото може да започне още през 2015г., смята Фандъкова. Според нея най-тежкият участък от нея ще бъде край Малък градски театър зад канала. Тя е възложила да се провери как ще тече строежът и към "Овча купел", като изрази надежда до 4 години и там да има метро.

/Снимка: Архив/