АБВ готови за предсрочни парламентарни избори

Няма да подкрепят кандидат-кмета на София на БСП, а ще издигнат свой

01.08.2015 | 17:30 Редактор: Васил Детелинов
АБВ готови за предсрочни парламентарни избори

АБВ ще се яви самостоятелно на предстоящите местни избори. Има готовност да участва и в предсрочни парламентарни избори, обяви зам.-председателя на партията Румен Петков, ден след като съпредседателят на РБ Радан Кънев заговори за разпадане на коалицията, подкрепяща правителството, защото ГЕРБ вече си осигурявали мнозинство с ДПС и АБВ.

"Ние сме готови за извънредни избори. И когато се говори от страна на когото и да е за извънредни избори трябва да се направи и следващата крачка. Аз мисля, че тя няма да бъде направена. Не се наемам да коментирам дали ще се разпадне Реформаторският блок. Това са си техни въпроси. АБВ са готови. И мисля, че днес готови за извънредни избори са ГЕРБ АБВ и ДПС по традиция. Не мисля, че има друга формация, която е готова за извънредни избори."- каза Румен Петков.

От партията няма да подкрепят кандидат-кмета на София на БСП, а ще издигнат свой. От АБВ заявиха, че ще имат и свои кандидати на местния вот, но ще подкрепят и кметове, успели в работата си досега. хората на президента Георги Първанов очакват на есен да съберат 200 000 гласа на местния вот.

Румен Петков припомни, че по време на миналите парламентарни избори са събрали около 132 000 гласа, а на евроизборите около 90 000.