Добрев: Не разбираме протеста за цената на тока

Той обясни, че регулаторът все още не е калкулирал цените след последните законодателни промени

29.07.2015 | 15:35 Редактор: Ирина Георгиева
Добрев: Не разбираме протеста за цената на тока

Не разбирам протеста срещу високите цени на тока, написа председателят на енергийната комисия в парламента и бивш министър Делян Добрев във Facebook.

На 29 юли синдикати и работодатели излязоха на улицата, за да покажат недоволството срещу състоянието на енергетиката и готвените нови цени, припомнят от Dnes.bg.

"Не разбирам протеста заради това, че все още няма цени. Няма цени, срещу които да се протестира." - каза Добрев в парламента.

Председателят на енергийната комисия в парламента обясни, че регулаторът все още не е калкулирал цените след последните законодателни промени, с които са намерени допълнителни резерви.

"На някои от лозунгите видях, че протестиращите са против кражбите в енергетиката - "Цанков камък" и "Белене". Само че на мен ми се струва, че малко е закъснял този протест, защото парите са платени много отдавна." - каза още депутатът.

Добрев изрази учудване и от това, че синдикатите протестират срещу фонда за енергийна ефективност и вноската от 5% на всички производители в него.

"Това е странно, защото промяната бе идея на самите работодатели." - каза бившият министър. 

Той изрази неразбиране от общия протест на синдикати и работодатели, защото работодателите искат да се съкращават разходи в енергетиката, а синдикатите са против. Добрев беше категоричен, че кабинетът е изпълнил договореното с работодателите и синдикатите преди 20 дни.

/Снимка: Архив/