Борисов: Цената на тока не би трябвало да се увеличава

Кметът на Созопол е обещал оградата на пътя Созопол-Приморско да бъде премахната

28.07.2015 | 15:21 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Цената на тока не би трябвало да се увеличава

Цената на тока не би трябвало да се увеличава, заяви министър-председателят Бойко Борисов. По думите му у нас има независим регулатор - КЕВР, където двама от деветимата члена са от ГЕРБ - те смятат, имат методика и дават цени и според тези анализи не би трябвало да се повиши цената на тока.

Борисов отказа да коментира дали протестите срещу вдигането на цената на тока на 28 юли ще бъдат основателни, но подчерта, че с протести от преди година и половина - две държавата е изгубила до 10 млн. лева, както и че са й били спрени всички еврофондове.

Ръстът на икономиката е минал 2 на сто, а събраните пари от контрабанда са 2,3 млрд. лева, съобщи премиерът.

По отношение на референдума, Борисов смята, че трябва да се даде на хората правото, когато се решава много важно нещо да могат да дадат гласа си. Той изрази надежда, че президентът ще успее да убеди депутатите да организират референдума наесен.

В Луковит Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева откриха пречиствателна станция за отпадни води и обновения градски площад "Трети март". 

"За по-малко от две години общината изпълни най-амбициозния си проект за подобряване на водния сектор в града. Той е за близо 33,9 милиона лева, осигурени от ОП "Околна среда". Изпълнени са общо 25 014 линейни метра канализационна мрежа, рехабилитирани са 16 646 метра водопроводна мрежа. Извършено е изцяло и частично асфалтиране на 34 улици. Новият обект е с капацитет 10 500 еквивалент жители. Пречистените отпадъчни води ще се заустват в река Златна Панега. По време на строително-ремонтните дейности са създадени 132 нови работни места и 11 постоянни за обслужване на ПСОВ. Разгледах и обновения градски площад. След два месеца и депото за битови отпадъци ще е готово. Близо 100 млн. са дошли в Луковит. " - съобщи Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

От профила на Борисов в социалната мрежа Facebook става ясно, че кметът на Созопол Панайот Рейзи е обещал оградата на пътя Созопол-Приморско да бъде премахната.

"Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си." - написа Борисов.