Мая Манолова е единственият кандидат за омбудсман в момента

БСП Лява България предложи Мая Манолова за омбудсман

15.07.2015 | 12:53 Редактор: Ирина Георгиева
Мая Манолова е единственият кандидат за омбудсман в момента

БСП Лява България предложи Мая Манолова за омбудсман, съобщиха от пресцентъра на ПГ.

"Внесохме от името на ПГ на БСП Лява България кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман на Република България."- заяви  зам.-председателят на ПГ Атанас Мерджанов в кулоарите на парламента.

Мерджанов подчерта, че Манолова е от най-изявените юристи на българския парламент, човек с достатъчно широки контакти, активен участник в много каузи в защита на интересите на българските граждани и успешен комуникатор с представителите на гражданското общество.  

"Тя има сериозен принос в работата на българският парламент и като народен представител от своя избирателен регион, и като зам.-председател на НС." - коментира още Мерджанов.

Той подчерта, че в нейно лице българските граждани, неправителствените организации имат един изключително сериозен защитник на своите интереси.

"Това е чест за ПГ на БСП Лява България и се гордеем с това наше предложение." - категоричен бе той.

Мерджанов заяви, че се очаква подкрепа и от другите парламентарни групи и фактът, че няма друга кандидатура до момента, е достатъчно красноречив и говори за убедителността на кандидатурата.

Чавдар Георгиев от БСП Лява България коментира, че ролята на защитник на интересите на гражданите ще отива най-много на личността на Мая Манолова.