Отношенията между България и Русия остават приятелски

Премиерът говори пред парламента на 1 юли 2015

01.07.2015 | 17:23 Редактор: Васил Детелинов
Отношенията между България и Русия остават приятелски

България изпълнява ангажиментите си към НАТО, а военна техника на Алианса е само за учения. В това увери депутатите премиерът Бойко Борисов по време на блицконтрола в парламента на 1 юли 2015.

Бойко Борисов обясни, че отношенията между България и Русия остават приятелски и не са се проеменяли. Премиерът каза още, че смъмрил миниситрите на отбраната и на външните работи, защото не го информирали за военните учения у нас.

Ето какво каза още по темата Бойко Борисов.

 

"Далеч съм от мисълта да се правим на най-големите ястреби. Ще е от полза, но в същото време съм убеден, че в такива моменти трябва да сме лоялни членове и на НАТО, и на ЕС. Не е приятно, на никоя държава не й е приятно да се разхождат танкове и гаубици на нейната територия, но по смисъла на НАТО ние сме в този ангажимент и го изпълняваме.

Не мога да разбера какво ви кара да си мислите, че сме приели руснаците за врагове или нещо подобно. В Баку се видяхме с президента Путин, здрависахме се, една дума не ми е казал. А вие сте тревожни, че война може да стане", каза пред парламента Борисов.