Сред целите на МРРБ е създаването на мултицелеви кадастър

Държавите имат нужда от нови политики за управление на земите без допускане на компромис със сигурността на собствеността

18.05.2015 | 11:22 Редактор: Ирина Георгиева
Сред целите на МРРБ е създаването на мултицелеви кадастър

Целта на МРРБ е създаването на широк спектър от електронни услуги на базата на пълен обхват на кадастрални и пространствени данни с високо качество, създаване на мултицелеви кадастър, който да е сигурна база за фискални, екологични, технически и правни нужди. Това заяви министър Лиляна Павлова във видеобръщение към делегатите на Световната конференция на Международната организация на геодезистите, цитирано от БТА. 

"Имаме цели, но имаме и много работа да свършим в кратък период, за да отговорим адекватно на нуждите на обществото." - посочи министърът.

Държавите имат нужда от нови политики за управление на земите без допускане на компромис със сигурността на собствеността, предпоставка за което е добре работещият кадастър, отбеляза министър Павлова.

Основен приоритет в работа на новото правителство е подобряване на жизнената среда и благоустрояването на населените места, отбеляза министърът. По думите й това е пряко свързано с планиране, строителството и изграждане и поддръжка на инфраструктурата, което е един от основните приоритети на министерството. 

За участие в конгреса в НДК са пристигнали геодезисти от над 70 държави.

/Снимка: Архив/