Има ли добра връзка между Летище София и метрото

Столичният Метрополитен ще постави обозначителни табели на двата терминала как пътниците могат да стигнат до метрото

13.04.2015 | 13:08 Редактор: Васил Детелинов
Има ли добра връзка между Летище София и метрото

Столичният Метрополитен ще постави обозначителни табели в салоните на двата терминала на софийското летище с указания как пътниците могат да стигнат до метрото. Наличието на два терминала, но само на една метростанция, се оказва, че създава проблеми. Метрополитенът се задейства след проверка на ТВ България Он Ер.

Повече от седмица със столичното метро се стига до Летище София.

За да улесни всички столичната общината промени разписанието на един от автобусите – 384, които вече се движат целодневно. Те са единствената директна връзка между Терминал 1 и подземната железница, която е в близост до Терминал 2.

Пътуването трае едва 3-4 минути, автобусите минават през интервал от 13 минути.

Линията използват не само пътуващите с чартъри или нискотарифни авиокомпании, а работещите на летището и бизнес сградите около него. Много от тях все още не знаят за променения маршрут на 384.

От Центъра за градска мобилност обясняват, че няма проблем с бързото придвижване от Терминал 1 до станцията на метрото. Новото разписание на двата автобуса 84 и 384 е направено след анкета с работещите в района на аерогарата.

Центърът за градска мобилност няма да пуска допълнителен автобус, който да се движи само между двата терминала. Според тях това било задължение на Летището. От там отговориха , че повече от седмица имало такъв автобус, но интересът към него бил слаб.

Шатълът на Летището може да ползват само служителите на аерогарата, както и пристигащите и заминаващите пътници при представяне на бордна карта.

Още по темата