Паркирането на работещите в Софийския районен съд е в задънена улица

Реализацията на идеите за изграждането на подземен и надземен паркинг за магистратите се забавя

06.04.2015 | 11:27 Редактор: Мариета Иванова
Паркирането на работещите в Софийския районен съд е в задънена улица

От началото на април тази година Софийския районен съд вече се помещава в нова сграда бул. „Цар Борис III” 54 - бившето Главно управление строителство и възстановяване. По този повод ръководството на съда е отправило предложения за подобряване на достъпа до сградата и движението в района. Идеите са обсъдени с кмета на столицата Йорданка Фандъкова през януари 2015, както и със заместник-кмета на Столична община Любомир Христов и кмета на район „Красно село” инж. Памен Църноречки. Има идеи за изграждане на подземен и надземен паркинг, както и изграждане на нов пътен възел, който да облекчи движението в района.
Реализацията им обаче се забавя.

Откритата процедура за ремонт на новата сграда на Софийския районен съд беше обявена от Министерството на правосъдието през октомври 2013 от Министерство на правосъдието.  

Прогнозната стойност на ремонта на сградата на бул. "Цар Борис III" беше  985 300 лева без ДДС, а ремонтът следваше да бъде завършен до края на годината, писа Investor.bg.

Също в началото на април в транспортната комисия  към парламента одобри предложението за промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат десетократно увеличаване на глобата за паркиране по тротоари и градинки от 20 на 200 лева. В мотивите за исканото повишение на санкциите е посочено, че в момента глобата е прекалено ниска и няма дисциплиниращ ефект.