Борислав Виларов: Неумението на политиците да общуват се превръща в ахилесова пета

Не може да се тегли такъв огромен дълг и да няма желание да се обясни за какво ще се харчи, коментира политологът

24.02.2015 | 10:43 Редактор: Мариета Иванова
Борислав Виларов: Неумението на политиците да общуват се превръща в ахилесова пета

Неумението на политиците да общуват се превръща в тяхна ахилесова пета, заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът Борислав Виларов. Той направи коментара по повод дискусиите за емитирането на нов дълг в следващите няколко години. Експертът се съгласи с коментара, че новината за необходимостта от новия заем е използвана от партиите да се определят като подчерта, че е необходимо да бъдат отчетени и още няколко нюанса. Единият, от които е "общественият климат и споменът на обществото от натрупвани преди това дългове", коментира експертът.  Другото е неумението на политиците  да общуват, посочи политологът. 

„Не може да теглиш такъв огромен дълг и да не желаеш да обясниш за какво ще харчиш средствата. Защото едва ли има съмнение за хората, че една голяма част от средствата, които са били теглени за дълга преди, са били откраднати, преди всичко от външно търговските фирми, но и вътре в страната. Хората са наясно, че има очевидно големи кражби и корупция и затова очевидно е, че очакват тези пари също да бъдат откраднати“, коментира Виларов.

Политологът изрази мнение и относно очакваните партньорства на местните избори. Той определи изказването на Мая Манолова, че БСП ще прави забранителни списъци за коалиции, в които ще бъдат ГЕРБ, Реформаторският блок и всички десни формации, като добра новина. - „Не разбрах дали ДПС ще са в този списък“, коментира политологът и подчерта, че според него „нещата са двузначни“.

Бъдеща коалиция между „Атака“ и БСП Виларов коментира с думите, че партията на Сидеров не е много силна на местно ниво и не е ясно доколко ще има нужда от нейната подкрепа. 

Партньорство между БСП и АБВ Виларов посочи, че не изключва да се случи, ако партийните централни позволят, както и че това зависи от конкретните кандидати и обстановка.

Вижте цялото интервю от видео файла.