Извадиха тялото на загиналия шофьор на камиона с полицаи (обновена)

Създадена е организация за изваждане на катастрофиралия автомобил с полицаи

26.12.2014 | 15:31 Редактор: Ирина Георгиева
Извадиха тялото на загиналия шофьор на камиона с полицаи (обновена)

Тялото на 34-годишния шофьор Асен Асенов, който загина при катастрофа край село Горно Ябълково, община Средец е извадено. Това съобщи БНР, като се позова на МВР.

Създадена е организация по изваждането на катастрофиралия край с. Горно Ябълково автомобил с висока проходимост, съобщи МВР.  На мястото на катастрофата са изпратени аварийни екипи от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Пострадалите са настанени за лечение в бургаската болница. Според медиците, те са без опасност за живота, един от полицаите е бил подложен на оперативна интервенция. Полицаите са били посетени от министър Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Гранична полиция“ Захарин Пенов. Тримата са били информирани за състоянието на служителите на МВР. 

На брифинг пред лечебното заведение министър Вучков изказа благодарности към директора на ОДМВР – Бургас Калоян Калоянов за създадената бърза организация по придвижване на ранените от мястото на инцидента до болницата в областния град. Вътрешният министър определи инцидента като огромна трагедия. Той обясни, че е информирал близките на загиналия при катастрофата преди да бъдат направени официалните изявления. Вучков отново подчерта, че той е бил един от най-опитните и добре подготвени служители на ГД „Гранична полиция“.

На мястото на катастрофата са изпратени аварийни екипи от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Продължава работата по изясняване на причините, довели до тежкия инцидент.

Междувременно най-големият полицейски синдикат СФСМВР поиска отговорните за случая лица да подадат незабавно оставки. Те излязоха със следното официално изявление по случая:

Във връзка с трагичния инцидент, станал тази нощ около 00.30 ч. до с. Горно Ябълково, при който наш колега се прости с живота си, а други пострадаха, СФСМВР настоява: 

- да бъде проведено пълно, бързо , всестранно и безпристрастно разследване на инцидента до с. Горно Ябълково. Да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за това нещастно развитие на ситуацията и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност. 

-отговорните за случая лица да подадат незабавно оставки. 

- ръководството на МВР да направи публично достояние доклада, изготвен от комисията за проверка на условията по границата с Република Турция през ноември 2014 г. и да посочи причините и отговорните описаните в него проблеми да продължават да съществуват. 

- ръководството на МВР в най-кратък срок да излезе с програма, съдържаща спешни мерки, насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти. 

От името на всички свои членове СФСМВР поднася искрените си съболезнования и съчувствие към семейството, роднините, близките, приятелите и колегите на загиналия служител Асен Василев Асенов и изразява надежда за скорошно и успешно оздравяване на шестимата колеги, ранени при инцидента. 

ПРОСТИ АСЕНЕ, НЕ УСПЯХМЕ ДА ГО ПРЕДОТВРАТИМ!