България може да получи над 10 млн. евро по Фонд „Солидарност“ за наводненията

Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, коментира евродепътът Емил Радев

12.12.2014 | 17:56 Редактор: Мариета Иванова
България може да получи над 10 млн. евро по Фонд „Солидарност“ за наводненията

По линия на фонд "Солидарност" се очаква България да получи 10 300 000 евро като помощ за преодоляване на последиците от наводненията, заяви евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, цитиран от БТА.

По неговите думи тези помощи ще бъдат обсъждани на сесия през следващата седмица.

"Процедурата беше изчистена в текущия месец и ще има гласуване, което ще "отпуши" получаването на тези средства от засегнатите страни, една от които е България", коментира евродепутатът.

Запитан за развитието на оповестената по рано от него в Силистра идея за създаване на интергрупа за Дунавския регион в Европейския парламент, Радев каза, че вероятно през януари следващата година ръководството на Европарламента ще продължи тази процедура.

Емил Радев бе в Силистра, за да предаде дарение от болнично оборудване и медицински консумативи за болниците в Силистра и Дулово. Силистренската болница получава 51 многофункционални легла и медицински консумативи на стойност над 112 хиляди лева, а в общинската болница в Дулово бяха доставени още 12 легла.

Дарението е осигурено от Организацията на френските скаути.

Евродепутатът се срещна и с директори на социални заведения от Силистренска област, на които бяха предоставени хранителни продукти, играчки, помощни средства.