Павлова предупреди, че могат да се изгубят европари

Последната възможност за разплащане по ОП "Регионално развитие" и "Околна среда" е до 10 декември

16.11.2014 | 12:03 Редактор: Ирина Георгиева

Огромни суми ще загубим по ОП "Регионално развитие" и "Околна среда" до края на годината и последната възможност за разплащане с тези средства е до 10 декември. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV. Павлова посочи, че по програмата за регионално развитие към настоящия момент има 106 млн. евро, които са рискови за страната.

"Всяко едно евро, което успеем да разплатим, ще е победа и ще е спасено. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите – ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони" - заяви Павлова.

Според Павлова има забавяния на много проекти. Министърът обясни, че през първите две години ще трябва да се компенсират загубите от предните и чак тогава да започне да се надгражда.

Още по темата

Най-големите проблеми при снегопочистването в страната е, че на места няма сключени договори, липсва достатъчно техника и химикали за обработване на пътищата. Въпреки това министър Павлова обеща да се погрижи да мобилизира системата и да има готовност за навременно почистване на пътищата в страната.


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма