Местан: Страната се нуждае от политически спокойствие

ДПС ще заложи на спокойна и толерантна предизборна кампания

20.08.2014 | 11:18 Редактор: Ирина Георгиева
Местан: Страната се нуждае от политически спокойствие

Трябва да се положат всички усилия, за да се състави стабилно правителство след предсрочните избори на 5-ти октомври. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан след регистрацията на партията за предсрочните избори на 5 октомври. По думите му след близо двугодишен период на политическа нестабилност, страната се нуждае от политическо спокойствие.

ДПС ще заложи на спокойна и толерантна предизборна кампания.  Съвсем скоро ДПС ще представи акцентите от предизборната си платформа.

"Не си поставяме непременно цел да бъдем втора, трета, четвърта политическа сила, за нас е важно избирателите да оценят платформата ни, да оценят ролята на ДПС за намирането на изхода от политическата сила", подчерта Местан.

Партията, ръководена от Лютви Местан, не  си поставя конкретни цели на следващите избори, но се надява платформата им да бъде подкрепена от избирателите.

"Страната се нуждае от политически спокойствие, за това на тези избори гласът на ДПС, ще бъде глас на националното съгласие." - обяви председателят на ДПС.

Лютви Местан смята, че не подлежи на съмнение, че идеята за плавен преход към политическа стабилност е дошла именно от ДПС.  С уговорката, че е рано да се правят оценки, той коментира, че служебното правителство не е равно отдалечено от всички партии.