Златанова: Вакъфските имоти са от компетенцията на съда

12.07.2014 | 17:46
Златанова: Вакъфските имоти са от компетенцията на съда

България и Турция обсъдиха приоритетните сектори за развитие на двете страни: енергетика и енергийна инфраструктура, транспорт и туризъм.

Въпросите на добросъседството и задълбочаване на икономическото сътрудничество са били теми на срещата между заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова и вицепремиера на Република Турция проф.д-р Емруллах Ишлер.

Още по темата

Вицепремиерът Златанова е подчертала ролята на Турция за овладяване на кризата с бежанския поток от Сирия, съобщава правителственият пресцентър.

„Вярваме, че ще продължат усилията за засилване на контрола и наблюдението на общата ни граница и ограничаване на броя на нелегалните имигранти към България“, заяви Зинаида Златанова.

Върховният комисарият на ООН за бежанците поиска Европа да приеме повече бежанци от Сирия. Според агенцията в момента съседните на Сирия - Турция, Ливан, Йордания, са "достигнали прага на насищане".

На повдигнатия от турската страна въпрос за възстановяване на вакъфските имоти у нас, вицепремиерът и министър на правосъдието отговори, че според българското законодателство - решението е от компетенциите единствено на независимия съд.

Проф.д-р Емруллах Ишлер и водената от него делегация са на посещение в София по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан и за даваната от Главния мюфтия тържествена вечеря ифтар, се казва още в съобщението.