Ръст на абонатите на кабелните оператори след цифровизацията

Българският пазар на телевизионни и комуникационни услуги е с най-много доставчици на едно домакинство от всички страни членки на ЕС.

12.11.2013 | 16:21
Ръст на абонатите на кабелните оператори след цифровизацията

Цифровизацията на ефира е довела до увеличаване на абонатите на кабелните оператори след изключването на аналоговия сигнал на 30 септември, съобщи Димитър Радев, председател на управителния съвет на Българска асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО) по време на конференция за предизвикателствата в сектора във вторник.

По думите на Радев едва 1300 души са останали без телевизия въпреки опасенията, че ще бъдат засегнати между 350 000 и 1 млн. българи.
От БАККО настояват безплатните телевизии, които се качват на мултиплексите, да бъдат разпространявани безплатно и в техния пакет. Към момента подобна стъпка е невъзможна, тъй като са необходими законодателни промени.

Сега на мултиплексите са качени седем безплатни телевизии.

Българският пазар на телевизионни и комуникационни услуги е с най-много доставчици на едно домакинство от всички страни членки на ЕС, с най-висока скорост на интернет достъп за 1 евро и най-нисък приход от абонамент за телевизия и интернет в Европа, каза още Димитър Радев

Вижте подробностите в репортажа на Радинела Димитракова.