Безплатен интернет в театри, университети и градския транспорт до края на 2013

Над 3 000 обществени места в България имат свободен достъп до глобалната мрежа.

20.09.2012 | 17:45
Безплатен интернет в театри, университети и градския транспорт до края на 2013

Над 4000 точки за свободен интернет достъп ще има на територията на страната до края на 2013, съобщиха от Vivacom по време на конференцията за бъдещето на информационните технологии в Европа.

Телекомът смята да продължи с тенденцията от 2010 и да създава годишно по около хиляда точки за ползване на интернет без парола и заплащана не генерирания трафик в различни градове на страната.

В момента над 3 000 обществени места в България имат свободен достъп до глобалната мрежа. Сред тях, са софийското летище, жп гарите в столицата, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица, цели пешеходни зони и паркове в София, Морската градина в Бургас и централния плаж, вериги заведения и линии на междуградския транспорт.

В София и Бургас експериментално с безплатна интернет връзка са захранени и колите по най-дългите автобусни линии в двата града. Ако интересът към безплатен интернет в градския транспорт бъде посрещнат положително от гражданите, телекомът има готовност да разшири проекта и в останалите линии, както и в други заинтересувани общини.