Предизборен клип в Израел предизвика бурни реакции

С аромат на фашизъм - това е слоганът на видеото
Публикувана: От:

С аромат на фашизъм - това е слоганът на предизборен видеоклип на партията на чаровната израелска министърка на правосъдието. Видеото предизвика бурни реакции и разбуни духовете в социалните мрежи. 

Още по темата

 

Под съпровода на нежните звуци на пиано красивата Айелет Шакед се появява във видео, което изглежда като типична реклама на луксозна марка дрехи или парфюм.

Това обаче е далеч от истината. Всъщност клипът е част от предизборната кампания на партията ѝ "Нова десница" и е повече от необичаен.

В края на рекламата на преден план излиза шишенце от парфюм, а на етикета е изписано “Фашизъм”. Шакед не само го използва, но и заявява: 

“За мен мирише на демокрация”. Идеята е повече от смела за политическа партия, но видеото бързо набра популярност и предизвика бурни реакции.

Айелет Шакед е известна с крайнодесните си възгледи и често е критикувана от своите опоненти. Някои от убежденията ѝ дори са категоризирани като яростно националистически и клонящи към фашизъм.

Очевидно целта на екипът ѝ е била да иронизира тези обвинения. Вместо това обаче критици използваха възможността да посочат, че видеото е гледано и от хора, извън Израел, които не разбират езика, но знаят значението на думата фашизъм. А оттам логично идва и объркването в посланието. 

Изборите в Израел ще са на девети април. Предизборната битка обаче е в разгара си и те използват всевъзможни начини, за да привлекат вниманието на гласоподавателите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )