Утрехт: Задържаха турчина, заподозрян за стрелбата в трамвай

При атаката бяха убити трима души и поне девет ранени

18.03.2019 | 21:40 Редактор: Ивайло Николов
Утрехт: Задържаха турчина, заподозрян за стрелбата в трамвай

Задържаха заподозрения за стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт. При атаката бяха убити трима души, а най.малко девет ранени.

Нападателят е 37-годишен мъж от турски произход на име Гьокман Танъш. Полицията разследва възможен терористичен мотив. Няма информация за пострадали българи, съобщиха от външното ни министерство.

По непотвърдена информация мъжът може да е открил огън по свои роднини по семейни причини и след това да е прострелял други хора.

Бащата на заподозрения разказва пред турски медии, че от 11 години не е поддържал връзка със сина си.

По думите му синът му не е бил агресивен, но ако се докаже, че е виновен за стрелбата, трябва да бъде наказан. Гьокман Танъш е бил в Чечня. Преди няколко години е арестуван за предполагаеми връзки с групировката Ислямска държава. Но след това е освободен. 

Силите за сигурност не изключват възможността да са стреляли няколко души. Местни власти призоваха хората да не излизат от домовете си.

Нападението в Утрехт става а само няколко дни след терористичната атака в Нова Зеландия, при която загинаха 50 души. Засега властите не съобщават за връзка между двете нападения. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК