Моника Маковей: Докато социалдемократите властват, корупцията в Румъния няма да спре!

От Страсбург евродепутатът застана пред Bulgaria ON AIR

16.01.2018 | 19:29 Редактор: Жанета Нейкова
Моника Маковей: Докато социалдемократите властват, корупцията в Румъния няма да спре!

Естония официално предаде щафетата на българското председателство.

В Страсбург, по време на сесията на Европейския парламент, премиерът на страната Юрий Ратас отправи пожелания за успех и призова Съюза да продължи да работи по редица въпроси, включително проблемът с миграцията и сигурността на страните-членки. 

Репортерът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева информира повече за събитията в Страсбург. Тя днес проведе ексклузивна среща с бившия правосъден министър и настоящ евродепутат Моника Маковей, с която коментираха политическата криза в Румъния.

"Докато социалдемократите в Румъния са на власт, корупцията няма да спре", отсече Маковей и допълни, че оставката на Михай Тудосе едва ли ще промени нещо съществено.

На дневен ред като тема в Страсбург днес е била Естония, продължи Мартина Ганчева.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и този на Европейския парламент Антонио Таяни са били категорични, че много по-малките държави правят по-успешни председателства.

Очаква се тази вечер премиерът Бойко Борисов да пристигне в Страсбург. Утре в 10.00 часа българско време министър-председателят ни ще представи приоритетите на българското председателство пред европейските депутати.

Българските евродепутати днес се вълнуваха от "Истанбулската конвенция". Заради политическите скандали, които избухнаха у нас документът ще бъде изцяло преразгледан.