Фалшива тревога затвори основна метростанция в Лондон

Органите на реда реагираха на сигнал за стрелба в района на "Оксфорд съркис"

24.11.2017 | 21:53 Редактор: Василена Василева
Фалшива тревога затвори основна метростанция в Лондон

Фалшива тревога вдигна на крак полицията в Лондон. Органите на реда реагираха на сигнал за стрелба в района на един от най-натоварените кръстовища в района на британската столица "Оксфорд съркис".

Затворени бяха две метростанции. Въпреки че минути по-късно полицията установи, че сигналът е фалшив, той предизвика хаос и паника сред местните жители.

Органите на реда изпратиха множестви въоръжени служители, линейки и пожарни автомобили. Хората бяха посъветвани да не напускат сградите.

Няма установени следи от стрелба или какъвто и да било друг инцидент. Метростанциите вече са отворени. Днес струпването в и без това оживения район беше двойно по-голямо заради така наречения "Черен петък".

Елена Георгиева, наша сънародничка, живееща в Лондон, намираща се на около 2 км от мястото на инцидента, сподели в телефонен разговор за Bulgaria ON AIR, че първоначалната информацията за случилото се е била доста хаотична, по думите ѝ спекулациите били преобладаващи, а медиите не споделяли много подробности към момента.

"Обстановката се нормализира. Аз лично разбрах за инцидента от социалните медии, на мястото, където се намирах нямаше толкова паника, колкото на станция "Оксфорд съркъс", сподели тя.