Щангист продава своя златен медал, за да помогне на пострадалите от труса в Иран

Киануш Ростами обяви за продажба на търг олимпийското си отличие от игрите в Рио де Жанейро

16.11.2017 | 18:45 Редактор: Велислав Филипов
Щангист продава своя златен медал, за да помогне на пострадалите от труса в Иран

Олимпийският шампион на Иран във вдигането на тежести Киануш Ростами обяви за продажба на търг златния си олимпийски медал от игрите в Рио де Жанейро.

Ростами, който е един от големите съперници на нашия Иван Марков в категория до 85 кг, е готов да се раздели с най-ценното си отличие, а парите от продажбата му ще отидат за подпомагане на пострадалите от силното земетресение, което отне живота на над 450 души в Иран и Ирак.

Самият щангист сподели, че бедствието го е отчаяло и той иска по всякакъв възможен начин да помогне на пострадалите, информира dnes.bg.

"Смятам, че е мое задължение да предприема стъпка, колкото и да е малка, за да помогна на любимите ми сънародници, които пострадаха в резултат на земетресението", каза пред местните медии Ростами.

Киануш Ростами спечели златния медал в категория до 85 килограма във вдигането на тежести. В състезанието в Рио 25-годишният тогава иранец подобри своя световен рекорд, завършвайки двубоя с 396 килограма. На олимпийските игри в Лондон пък Ростами спечели бронзов медал в тази категория.

Снимка: Facebook