Русия ограничава турските компании в строителството от 2016

Политическата ситуация между Турция и Русия диктува тази необходимост, коментира министърът на строителството

21.12.2015 | 16:51 Редактор: Мариета Иванова
Русия ограничава турските компании в строителството от 2016

Участието на турски компании в строителния бизнес на Русия ще бъде минимизирано от началото на 2016 година. Това е заявил в интервю за телевизия „Россия 24" министърът на строителството Михаил Мен, предава ТАСС.

„Във всеки случаи тези крупни проекти, по които работят (турски- бел.ред. ТАСС)  компании никой няма да ги вади от корен. Разбира се, ще си доработят. А от новата година ще се взимат определени решения, така че в новите проекти да минимизират влизането на тези компании,“ коментира министърът. Той отбелязва още, че политическата ситуация между Турция и Русия диктува подобна необходимост спрямо към ведомството.

Мен отбелязал, че в процентно съотношение турските строителни компании реализират не повече от 20% на работата по крупни проекти в Москва и  многомилионните градове, а в регионите те на практика не вършат работа. - „Това са проекти на строителство на стадиони и още редица други, като например няколко кули. Но в новите проекти ние действително се отказваме от услугите им,“ коментира министърът.