Синът не Ердоган отрече да търгува с петрол от ИД

Не се занимавам с морски превози, заяви Билал Ердоган

08.12.2015 | 16:17 Редактор: Мариета Иванова
Синът не Ердоган отрече да търгува с петрол от ИД

Синът на турския президент Реджеп Ердоган – Билал, отрече да участва в незаконна търговия с петрол с терористичната организация „Ислямска държава“, предава ТАСС, позовавайки се на негово изказване в интервю за в. Corriere della Sera.

„Не се занимавам с морски превози. Освен това, ИД- е враг на моята страна, опорочаваща моята религия“, коментира Билал Ердоган. Той пояснил, че неговата компания се занимава със строителство. - „Ние строим офиси в Истанбул. Имаме контакт за строителство на кораб за Русия, ние също строим баржи за реки. Но ние самите не ги ползваме,“ пояснил предприемачът.
Билал живее с жена си и двете си деца в Болоня, където завършва дисертация по международни отношения в Johns Hopkins University.

ТАСС припомня, че говорителят на руския президент Путин – Дмитрий Песков заяви на 28 ноември в интервю, че синът на президента на Турция има „определен интерес“ в нефтения бизнес.

Дни по-късно – на 2 декември, заместник-министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов заяви, че висшето ръководство на Турция и лично президентът Реджеп Ердоган е въвлечен в незаконния добив и превоз в Турция на сирийски и иракски нефт.