Официално: Москва спря чартърните полети до Турция

От Ростуризъм заявиха, че забраната е дългосрочна

30.11.2015 | 14:33 Редактор: Мария Аладжова
Официално: Москва спря чартърните полети до Турция

Руските власти забраниха чартърните полети до Турция, а редовните ще бъдат поставени под засилен контрол. Това заяви днес вицепремиерът на страната Игор Шувалов, предаде РИА Новости. 

„Редовните полети ще бъдат провеждани под засилени мерки за сигурност. Това е необходимо с цел осигуряване на безопасността“, посочи вицепремиерът. По негови думи продаването на почивки в Турция от руски туроператори също се преустановява. Изключение е направено за руските граждани, намиращи се на територията на Турция – за тях ще бъдат осигурени необходимите чартърни полети. 

Междувременно от Ростуризъм съобщиха, че най-вероятно забраната ще бъде въведена за дълъг период от време.

Руският президент Владимир Путин подписа указът за допълнителни мерки за сигурност в страната на 28 ноември. Пакетът от мерки удари сериозно икономическия обмен между двете страни. Забраната за туризъм в Турция се оказа една от мерките, носеща след себе си сериозна загуба от 10 млрд. годишно за турската страна.

Руското правителство обмисля да въведе и забрана за внос на плодове и зеленчуци от Турция. Списъкът с продуктите под ембарго предстои да бъде уточнен, а законът ще влезе в сила до няколко седмици, съобщава РБК.