Техническа неизправност свалила KGL9268, предполагат в Кайро

Всички на борда са били руски граждани

31.10.2015 | 14:30 Редактор: Мариета Иванова
Техническа неизправност свалила KGL9268, предполагат в Кайро

В Египет предполагат, че най-вероятната причина за катастрофата на руския самолет Airbus A321 KGL9268 тази сутрин, е техническа неизправност, предава Интерфакс, позовавайки се на изказване на началника на специално сформирания за целта комитет  Айман Мукадам.

Припомняме, че минути след излитането на самолета Airbus A321 на Когалымавия от Шарм-ел-Шейх за Санкт Петербург пилотът е поискал промяна в маршрута и кацане в Кайро, след което връзката прекъснала, съобщава РИА Новости.

По-рано източник от Росавиация съобщи за РИА Новости, че А321, полет номер 9268 е излетял от Египет в 06:51ч. и изчезнал от радарите 23 минути след това.

 

Air France и Lufthansa заобикалят Синай, заради катастрофата

 

В същото време стана ясно, че всички пътници на борда на катастрофиралия самолет са руски граждани. От администрацията на летището са предали всички документи, свързани с техническото състояние, броя на пътниците, количеството гориво и други данни. На борда на разбилия се самолет са били 63 мъже, 138 жени и 17 деца на възраст от две до 17 години.

Към момента няма информация за намерени оцелели хора, предават медиите. Една от черните кутии обаче вече е била открита.