Младен Петков: Обама показва, че може да води диалог без старите методи

Икономическата политика на Хилъри Клинтън е базирана на равно заплащане за всички, коментира кореспондентът във Вашингтон

15.07.2015 | 21:45 Редактор: Мариета Иванова
Младен Петков: Обама показва, че може да води диалог без старите методи

Американският президент Барак Обама показва, че може да води диалог без да използва старите методи, коментира в предаването Денят On Air кореспондентът на БНР във Вашингтон Младен Петков. Повод за изказването му е заявената решимост на Обама да блокира всички опити, които пречат на влизането  в сила на споразумението за иранската ядрена програма.

Той коментира и представената икономическа политика на Хилъри Клинтън, като допълни, че ключов акцент в програмата е идеята за равно заплащане за всички.

„Икономиката расте и е важно  веки да има възможност да се възползва от приходите и новите предизвикателства,” коментира Петров, като посочи, че този проблем е особено изявен  в Силиконовата долина, където има сериозни разлики във възнагражденията.

По повод посещението на българския външен министър в САЩ кореспондентът на  БНР  заяви, че визитата има за цел, наред с отчитането на напредък в работата по сформирането работни групи на взаимодействие, да бъде показано, че България е надежден партньор, от една страна, а от друга- министър Митов да  получи подкрепа от САЩ във връзка с наложените санкции на Русия, например.

Още коментари в Денят On Air може да прочетете тук.