Путин: Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите по границите си

Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, увери руският президент

25.06.2015 | 17:05 Редактор: Ирина Георгиева
Путин: Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите по границите си

Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите близо до границите си, заяви руският президент Владимир Путин, предаде БТА, позовавайки се на Associated Press и ТАСС.

На среща в Кремъл с випускници от руски висши военни учебни заведения Путин подчерта, че силната армия, оборудвана с модерни оръжия, е гарант за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Той обеща да продължи модернизирането на армията, включващо с доставки на голям брой нови оръжия.

Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, спазвайки международното право и интересите на другите страни, увери Путин.

"Русия е една открита мирна стана, която е за укрепване на сътрудничеството и партньорството с всеки, който е готов за това."  -  подчерта президентът.

"Ние нямаме и не можем да имаме агресивни планове. Ние никого не заплашваме. Всички спорни въпроси се стремим да решаваме изключително чрез политически средства. Ние се отнасяме с уважение към международното право и интересите на другите страни." - заяви Путин.

Той припомни, че сега активно се укрепват руските стратегически ядрени сили и подразделенията на военно-космическата отбрана, че бойните способности на всички родове войски и видове въоръжени сили съществено е нараснал. 

Президентът добави, че арсеналът на руската армия ще бъде попълнен с ново въоръжение, нова техника, самолети, подводници, кораби, бойни роботи, безпилотни летателни апарати, високоточни оръжия.