Израел в готовност да плати по 45 евро на руски туристи

Субсидията е за полети към курортния град Ейлат

17.04.2015 | 12:22 Редактор: Мариета Иванова
Израел в готовност да плати по 45 евро на руски туристи

Министерството на туризма в Израел има готовност да субсидира полети на руски туристи към курортния град Ейлат- летище Овда. Целта е да бъде увеличен туристопотока, съобщават от Асоциацията на руските туроператори, предава ТАСС.

Програмата ще влезе в сила от 6 октомври 2015 до 22 април 2016. Израел планира да компенсира авиокомпаниите и туроператорите с по 45 евро за всеки турист, пристигнал на летището в Ейлат. Едно от изискванията за участие в програмата е да се изпълнят не по-малко от 16 полета към летище Овда и обратно за определен период от време.

От Асоциацията на руските туроператори посочват, че общият бюджет на компенсациите за  една компания може да достигне до 1 млн. евро за година.

„Убедени сме, че увеличаването на броя на преките полети ще подпомогне повече туристи да почиват в курорта,” коментират от туристическото министерство на Израел.

На един по-ранен етап  намерение да субсидира чартърни полети от Русия заявиха и от Министерството на туризма и културата на Турция, припомня ТАСС. По прогнозни изчисления размерът на компенсациите за един полет ще е около 6 хиляди долара. В момента се договарят сроковете на действие на кампанията и други параметри.