Хампарцумян: Доста хора са разочаровани, за да дойде власт партия като СИРИЗА

Гръцката икономика има голям потенциал, там въпросът е да се разбие олигархична корупционна структура, коментира банкерът

26.01.2015 | 21:34 Редактор: Мариета Иванова
Хампарцумян: Доста хора са разочаровани, за да дойде власт партия като СИРИЗА

Доста хора са разочаровани в Гърция, за да дойде на власт партия като СИРИЗА, коментира в предаването Денят On Air председателят на Асоциацията на банките в България и изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Той подчерта, че „гръцката икономика все пак има доста потенциал”, като „там по-скоро  е въпрос да се разбие тази олигархичната корупционна структура, която е управлявала толкова дълго време”.  Според него за новите управляващи трябва да се съди по стъпките, които ще се предприемат.

Банкерът подчерта, че пазарната логика е тази, с която, който и да управлява, трябва да се съобразява. Той припомни, че самият Ципрас е посочвал, че Гърция няма за цел да излиза от еврозоната.

Ролята на политиците е да намерят най-малкия общ знаменател да обяснят на избирателите и на опонентите си политиките си, стана ясно от думите на банкера. Той подчерта, че и Ирландия, която е била в много по-лошо състояние от Гърция, е успяла да осъществи реформи.