Радиационно

Бавни ли са ни реформите според Еманюел Макрон

18.05.2018 | 16:01 Редактор: Зара Паталева
Радиационно

Един цитат заброди из България миналата седмица, след като френският президент Макрон получи годишната награда "Карл Велики“ в Аахен: "Така е, Бойко – казал  Макрон на Борисов според БТА - ще вървят напред заедно европейските държави, които спазват общите правила и искат веднага бързи реформи. По думите на макроикономистът Стоян Панчев, "със сигурност  има много реформи, които страната ни трябва да направи, въпросът е, че не винаги всичко което идва от Европа ще бъде най-точно за нас и обслужващо нашите интереси.“

По време на парламентарния контрол миналият петък министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че китайската компания CNC и Европейската инвестиционна банка са заявили интерес за финансиране на АЕЦ "Белене". Заявката на банката била с някои условности в зависимост от структурирането на финансирането. Политическият наблюдател Георги Харизанов е на мнение, че „ попадаме в огромен геополитически сблъсък, поради, което този проект няма да се състои. Първо, защото Русия не е щастлива от китайският интерес, и второ, защото евроантлантическите ни партньори не са щастливи от комбинацията между китайско – руска конкуренция в България.

Валери Симеонов бе подкрепен от ГЕРБ, БСП и извънпарламентарната коалиция "Демократична България“, заради факта, че със своите изтърквани 3 милиарда лева годишно, България е на първо място по големина на хазартния пазар сред всички европейски страни. Ако текстът се приеме, т.нар. "моментна лотария“ ще изчезне от будките за цигари и вестници, хранителните магазини, бензиностанциите. По телевизията вече няма да се появяват и новоизлюпените милионери с голям чек в ръка.“ В тази област направихме милиардери, някои известни, други не, вкл. и чужди граждани, тъй като, голяма част от хазарта е в ръцете на турски грайдани“, това мнение изрази по темата скулпторът проф. Велислав Минеков. Подробностите и още гледайте тази неделя в предаването "Видимо Невидимо“  по Bulgaria ON AIR с водещ Калин Манолов!