Путин 4.0

Ще заприлича ли Русия на Китай

23.03.2018 | 13:44 Редактор: Зара Паталева
Путин 4.0

Миналата неделя Путин спечели 76 %, или 55 милиона гласа на изборите за президент на Русия, в които участваха 67 % от имащите право на глас. Според политологът Момчил Дойчев е "явно, че се фалшифицират изборите, защото още от времето на Сталин, който е така да се каже патрон на Путин е ясно, че не важно кой как гласува, а кой брой гласовете."

В понеделник външните министри на страните от Европейския съюз призоваха Русия да отговори на въпросите за употребата на нервнопаралитично вещество във Великобрлитания и подкрепиха Лондон с "безусловна солидарност". Музиканът Илия Кожухаров пита „ защо на втория или третия ден , дори да приемем, че Русия е неправомерно набедена, защо Путин не се обади да предложи и изпрати свои специалисти?"

До миналата седмица официално се знаеше, че "Газпром"  планира от 2019 г. да преустанови доставките по Трансбалканския газопровод, който преминава през Украйна и България, като замени маршрута с новоизграждащия се "Турски поток". Затова българското правителство потърси алтернативи с изграждане на европейския газоразпределителен център "Балкан" на стойност 2 млрд. евро.Според политикът Мартин Димитров  „идеята е Южен поток да бъде разбрандиран  в така нареченият газов хъб и да се включва газ от други източници , като тези източници още ги няма.“ За всичко това говорим тази неделя във "Видимо и Невидимо" с Калин Манолов по Bulgaria ON AIR!