България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Късометражният "Seen" показва как дигиталната комуникация измести вербалната

Говорят режисьорите Николай Драганов и Петър Бояджиев и актьорът Владимир Зомбори
Публикувана: От:

Още по темата

 

Режисьорският тандем Николай Драганов и Петър Бояджиев улавя пулса на съвременните хора и тяхната дигитална комуникация, която в повечето случаи е безмълвна. Режисьорите и актьорският състав са поели предизвикателството да създадат късометражния 27-минутен филм "Seen", в който почти няма реплики.

"Има страшно много реплики, но те не се изричат. Произнасят се 2 или 3 изречения. Най-ценното е пътят да стигнеш до филма", посочи режисьорът Петър Бояджиев в "България сутрин". 

"Надяваме се филмът да говори много повече от това, което реално ще се чуе. Идеята на комуникацията в днешно време е едновременно и в дигиталното пространство. Надявам се филмът да не осъжда, а да показква начина, по който комуникираме", обясни другият автор на лентата - Николай Драганов. 

Двамата режисьори са се заели с проекта преди година, осъзнавайки, че ще им бъде много трудно, но с идеята филмът да остави траен отпечатък у зрителите. По думите им всеки може да се припознае във филма. 

"В изкуството винаги съществуват рискове, това ни зарежда. Беше ми интересно да направя това, без текст е малко по-различно", сподели актьорът Владимир Зомбори.

За него няма съмнение, че технологиите улесняват нашето ежедневие. Проблемът е, когато започнем да прекаляваме с тях и човешкият фактор бива изместен от технологията, смята Зомбори.

А Драганов и Бояджиев вярват, че "Seen" може да се развие в пълнометражен филм, сериал или нещо, което да е още по-близко до крайния потребител. Филмът обикаля всички фестивали за късометражно кино у нас, а вече има заявки за участие в над 45 международни фестивала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )