България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

КЗП погва заведенията по морето, започва активни проверки от юли

Председателят ѝ Димитър Маргаритов призова гражданите да подават сигнали към институцията
Публикувана: От:

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва активни проверки в туристическите и търговските обекти в морските курорти от началото на следващия месец.

Още по темата

 

"Тази година сезонът ще бъде много труден и всички трябва да го разберат, най-вече тези, които предлагат услуга. Много е важно, когато има установени проблеми, да се приведат в съответствие с изискванията на закона", коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в "България сутрин".

По думите му хотелиерите и ресторантьорите трябва да имат предвид това, че основната им задача е, когато някой отиде при тях, да ги посети отново и по-късно.

"Приканвам сънародниците ни да бъдат по-активни и когато има проблем, да реагират. Защото, ако не го направят, той си остава за тях, а търговецът си мисли, че може да му мине номерът", заяви Маргаритов пред  Bulgaria ON AIR.

Според него има тенденция за спад на нарушенията и подобряване на услугите, но е важно да продължим да я запазваме.

Инспекторите ще следят за категоризацията на заведенията, както и дали информацията, която предоставят в менютата за цените и грамажите на продуктите, е вярна.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на КЗП коментира и темата за бързите кредити.

"Законодателството може би има някакви проблеми, но е такова каквото е. Установихме обаче, че координацията на институциите може да подобри средата", обясни той.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )