България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Фестивалът "Хоро край Пирина" с Водоля Стоянов събира любители на народните танци

В събитието ще участват хора от различни професии, обяви народната певица Теди Еротеева
Публикувана: От:

Още по темата

 

Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира в Сандански и Мелник деца и любители на народните танци. Събитието ще се проведе на  22 и 23 юни. Освен десетки участници, във фестивала ще вземе участие и популярният фолклорен певец Володя Стоянов.

Певицата Теди Еротеева, която ще пее през първия ден на фестивала, посочи в "България сутрин", че в момента хората и народните танци придобиват огромна популярност сред младите у нас. 

"Фестивалът набира сериозна скорост. В него участват деца и любители. Тези хора имат различни професии, но се занимават с танци в свободното си време. В началото всеки започва любителски да се занимава с фолклор, но постепенно се влюбва в него и в крайна сметка решава да се занимава професионално. При мен също бе така. Започнах да се занимавам с народно пеене съвсем любителски и вече се двоумя коя е моята професия - фармацевт или певица", разкри тя.

Еротеева допълни, че народните танци са много привлекателни за хората у нас, тъй като зареждат с положителна енергия и спомагат за поддържане на добрата физическа форма.

"Ще гледаме да представим възможно най-много видове хора. Народните танци са изключително популярни сред младите в момента. Зареждат те с положителна енергия и благодарение на тях хората могат да поддържат добра форма", каза Еротеева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )