България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Момчето от Пловдив едва ли е единственият вербуван от ИДИЛ у нас, смятат експерти

Мажд Алгафари и Стефан Ташев коментираха предотвратения атентат
Публикувана: От:

Продължава разследването за предотвратения атентат в Пловдив, след като при съвместна акция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата е бил задържан 16-годишен ученик. Младежът е бил вербуван онлайн от терористи от "Ислямска държава", а в две помещения бяха открити огромни количества запалителни вещества за самоделни бомби.

Още по темата

 

Журналистът и експерт по сигурност Мажд Алгафари каза в студиото на "България сутрин", че у нас има клетки, които лансират идеологията на "Ислямска държава". Разследващият журналист Стефан Ташев допълни, че в онлайн пространството има достъп до всякакви идеологии и призова този случай да бъде като аларма за българските служби.

"Освен това дете има и други. Въпрос на време е да бъдат открити и дано бъдат открити навреме", добави Мажд Алгафари.

Експертът по сигурност допълни още, че не се знае как младежът от Пловдив е стигнал до директна комуникация с вербовчика. По думите му може наистина от любопитство то да е открило разни неща в интернет и постепенно да е стигнало до връзка с човек, който да го обработва. Стефан Ташев е на мнение, че момчето е било жестоко манипулирано.

"Като говорим за "Ислямска държава", нещата се промениха много през последните години. Тя се пренесе в Европа, пренесоха се клетките, вербуват се хора - такива уязвими. Такива хора вербуват, тази обработка очевидно се прави от професионалисти", категоричен беше Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Гостите в студиото казаха още, че сега момчето трябва да понесе цялата строгост на закона, но също така трябва българските разследващи да разберат от него максимално много информация за клетките на ИДИЛ у нас.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 2 )
 • 2

  moronic-masonic

  10 юни 2019 | 14:16

  Сега заради тия миризливи, егоистични, крадливи, лицемерни кретено-масонски отрепки България до 2030-та следва да остане един град смехономика, с малко по-млади и то свестни, работещи основно за чуждестранен кретено-масонски бизнес, който изнася печалбите си навънка и не плаща ДДС, останалото от територията на ромите поколенията, те ще развиват икономики, ще правят бизнеси и ще строят модерни предприятия в гетата пълнейки бюджетите на общините да има пари за имоти на името на всички роднини. *** тъпаците сте, държавата вече няма никакво смислено бъдеще, то даже и да искаш да правиш нещо вече не става, особено с вечните спирания на тока и тотално разбитите пътища накъдето и да тръгнеш. Следващите 10 години поредстои да напуснат и последните останали свестни, средна класа *** след това, особено за общините в провинцията. Малкия и средния бизнес следва масово да фалира до 2025-та, те няма как да може повече да издържат на тази свинска тежест и бекзрайни кражби и злоупотреби, още по-малко да запълват винаги дупките след това, вече не си заслужава усилията, разходите мн скоро ще започнат да изпреварват приходите и хората ще се откажат, особено в провинцията, където нещата вече са пълна трагедия.
 • 1

  moronic-masonic

  10 юни 2019 | 13:21

  Ей, шматки, радикалният ислям се разжда като идея в кретено-масонска ложа, може да попитате ЦРУ, МИ-6, Израел и принца на С. Арабия какви са тия "Черни проекти" извън граници и се финансират с милиарди от парите на данъкоплатците, ЦРУ харачат над 100 млрд на година за засекретени операции извън граници. До 2050-та цялата кретено-масонска зидария по света следва да стане на пихтия заради природни стихии, цялата ви дебилна, егоистична, триизмерна, олигофренска реалност, градена от нисшият ви неосъзнаващ егоистичен триизмерен ум ще бъде унищожена от измененията с планетата, които се разгръщат, етаж по етаж, като кули близнаци в добре организиран фалшив терористичен атентат от 2001-ва, петрол и геополитически контрол, да измирате масово, заедно с целите си семейства по времето на тези процеси, намираме се в началото на края на тази абсурдно глупава, егоистична, алчна, лицемерна, нагла, дебилна, неосъзнаваща, кретено-масонска и не-кретено-масонска триизмерна човешка култура. Тази версия на цивилизацията е история.