България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Имотна измама с апетитен имот в кв. "Лозенец": Брат и сестра останаха без родната си къща

Били измамени, а вчера в двора им влязъл багер, който да руши
Публикувана: От:

Още по темата

 

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация. Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години. 

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда. 

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Двамата се чудят как нито един съдия не е бил озадачен на странните договори или от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат. Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Vladimir Popov

    16 май 2019 | 19:54

    Съчуствие. Също съм с фамилията Попов, но се казвам Владимир. Станах жертва на вече 2 имотни измами през 2009 г. и 2013 г. С НОХД 573/2009 при РС Видин осъдих лицето ЛНК за ползване на фалшиво пълномощно. Майка ми почина. Все още не мога да се преборя с имотната мафия и да си върна отнети имоти.