България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Котка върху горещ ламаринен покрив" оживява на българска сцена

Актрисата Йоана Буковска и режисьорът Бойко Илиев гости в "България сутрин"

13.05.2019 | 10:17 Редактор: Тодор Петров

Екипът на Драматичния театър в Ямбол продължи пътя на знаменитата пиеса "Котка върху горещ ламаринен покрив". Дни преди премиерата актрисата Йоана Буковска и режисьорът Бойко Илиев гостуваха в "България сутрин", за да дадат подробности около изпъстрения с напрегнати отношения сюжет.

"Има сериозна митология около тази пиеса - 3 екранизации, многобройни постановки. Част сме от това русло на Тенеси Уилямс. В свят, в който сме свидетели на сериозно разклащане на ценностите, имаме защо да се захванем за Тенеси Уилямс. Аз съм провокиран от тази тема и този проблем", обясни режисьорът Бойко Илиев.

Според Йоана Буковска на пръв поглед пиесата е от онези, в които се разказват наглед ежедневни проблеми, но те се превръщат в универсална формула за разбиране. 

"Тенеси Уилямс е изключително чувствителен. Изследваме цената на това човешките отношения да просъществуват", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

"Разчитам на изключителни актьори. Нашето желание е да има живот за хора, които не харесват лъжата и лицемерието", каза още Бойко Илиев.

Екипът репетира в "Нов театър-НДК", който е лична кауза за режисьора.

"Трудно е, но много сладко. Това е моята съдба и аз съм я приел", сподели режисьорът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК