България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Българска студентка в Италия проектира най-големия детски център в света

Много държа да се върна и да се боря за подобряването на средата, сподели Симона Хаджиева
Публикувана: От:

Още по темата

 

На брега на италианското езеро Маджоре в град Лавено-Момбело опустяла и порутена стои постройката на някогашната фабрика за керамика. От внушителното предприятие, разпростиращо се на 27 000 кв. м, днес е останала само бегла сянка. Нов живот на огромното помещение вдъхва една българска студентка, която успява да впечатли италианците с проекта си за най-големия детски център на земното кълбо.

"Университетът ми дава право на избор и избрах да потърся нещо, което е интернационално - едновременно може да е дипломна работа и конкурс, който може да се изяви в чужбина. Не е просто детска градина, а детски център, който е предназначен и за възрастни. Едно семейство може да прекара ден или уикенд изцяло на територията на комплекса", обясни арх. Симона Хаджиева в "България сутрин".

Цели 4-5 месеца тя влага много труд върху проекта, който в крайна сметка е оценен подобаващо от университета ѝ. Проектът е ориентиран за деца от 0 до 16 години, но и с мисъл за възрастните. В конкурса са участвали специалисти от цял свят, но сънародничката ни печели с оригинална концепция. 

Симона се надява проектът ѝ да бъде реализиран, както предвижда наградният фонд на конкурса. А самата тя планира втора магистратура в чужбина.

"Иска ми се да видя друга култура и архитектура преди да мога да дам на България всичко, което съм научила. Много държа да се върна и да се боря за подобряването на средата", откровена е Симона пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    moronic-masonic

    10 май 2019 | 09:55

    До 2030-та разграбената отвсякъде за последните 30 години и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от епохалните 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията, вие си мислите, че това е някакъв майтап. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да са живи и здрави, а де на пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да са живи и здрави, и да не пукнат дано!