България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Типичен майски ден: Ту студено, ту топло, на места - дъждовно

Максималните температури днес ще достигат от 17 до 22 градуса

09.05.2019 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Типичен майски ден: Ту студено, ту топло, на места - дъждовно

Студеният фронт отмина, но още "берем плодовете" на неговото преминаване през страната ни. Все пак температурите днес ще се покачат и следобед ще достигат от 17 до 22 градуса. Утрото обаче е доста студено, на места - мразовито. Най-студено до 6:30 ч. беше в районите на Ихтиман, Банско и Севлиево. 

В Софийско поле сутринта температурите варират от 2 до 4 градуса. А в Панагюрище температурата падна под един градус. 

И днес ще премине в майска динамика - ще има слънце, но денят ще завърши с дъжд. В Западна България ще започне да вали около 19-20 ч., посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Утре също ще превали - основно в Централна и Източна България. В следобедните часове се очакват прегърмявания и дори дребна градушка. В събота и неделя ще има доста слънчеви часове, а температурите ще се повишат и на много места живакът ще скочи до 23 градуса, а в най-топлите места -25-26 градуса. 

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед над Западна България отново ще се заоблачи. Новата седмица ще започне с поредния хладен и важен период за този месец, стана ясно още от прогнозата на Матев в "България сутрин".

Гледайте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК