България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Силен шум и мощни вибрации: Жители на столичния "Хаджи Димитър" на бунт

Всички документи за новата сграда са изрядни, няма нищо компрометирано, каза представител на строителната фирма

03.05.2019 | 08:35 Редактор: Бойко Димитров
Силен шум и мощни вибрации: Жители на столичния

Жители на столичния квартал "Хаджи Димитър" тръгнаха на бунт срещу строеж на нова сграда. Причината е, че строителните дейности и тежките машини създават изключително голям шум за живущите, а вибрациите повреждат околните къщи, които вече са с напукани стени.

Един от жителите на квартала - Красимир Георгиев, обяви в "България сутрин", че според него Законът на устройството на територията е лобистки и е направен единствено в полза на предприемачите. 

"Тук започнаха да набиват едни около шест метра дълги пилони с огромна машина и се получиха страхотни вибрации. Започнаха да се напукват стените, плочките по къщите на хората. Водопроводът се спука, асфалтът също. Това е диво българско строителство. Никой от жителите не разбра какво ще се строи тук. Никой не ни е уведомил, че ще се строи. ЗУТ е изключително лобистки закон, който е направен в полза на строителните предприемачи", каза той 

Представителят на строителната фирма Петър Благоев пък обясни, че всички жители са били уведомени за строежа на сградата, която имала всички необходими документи. 

"Тук ще има 5-етажна жилищна сграда. Изпълнението по укрепване на изкопа се прави от оторизирана фирма. Сложили сме информационна табела, на която е упоменато всичко. Този устройствен план на квартал "Хаджи Димитър" го изготвят от години. Няма нищо компрометирано около строежа на сградата, всички документи са изрядни", заяви Благоев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК