България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Отслабваме само с бирена диета - реалистично ли е?

Темата в студиото на "България сутрин" коментират фитнес инструкторът Мартин Гергов и журналистът Павел Владимиров

24.04.2019 | 10:15 Редактор: Зорница Костадинова
Отслабваме само с бирена диета - реалистично ли е?

Американец се подложи на бирена диета и успя да отслабне с цели 20 килограма. Дел Хол се отказва от храната и започва да консумира само кехлибарената напитка, като на ден изпивал от две до пет бутилки бира. Пиел също неподсладен чай, кафе без захар, газирана вода, мултивитамини и така издържал 46 дни. 

Съвременните изследвания, анализиращи кехлибарената напитка доказват, че съдържанието ѝ е витаминозна и антиоксидантна бомба. Откъде идва тогава наименованието "бирено коремче" и може ли тя да развали фигурата ни? На тези въпроси отговарят фитнес инструкторът Мартин Гергов и журналистът Павел Владимиров в "България сутрин".

Освен тези ползи на бирата, Владимиров добави и хидратиращото ѝ действие, както и ползата ѝ за бъбреците.

Фитнес нструкторът пък поясни, че въпреки естествените си съставки, напитката съдържа и калории. Затова любителите ѝ трябва и да спортуват, за да поддържат форма. Той поясни, че бирата съдържа и въглехидрати, като е нормално американецът да е свалил толкова килограми, тъй като той не е консумирал никакви белтъчини. Когато обаче системно се консумират храни или напитки без белтъчини, се губи и мускулна тъкан, което не е здравословно. 

"Всяка крайност за мен е непотребна. Истината е в някаква балансираност", смята Павел Владимиров. 

"Правилното хранене, което може да се спазва преди лятото, е мезето, например печено филе, да бъде чисто. Съчетано с бира е идеална комбинация, защото напитката съдържа само 48 калории", поясни пред Bulgaria ON AIR Гергов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК