България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Без ДБГ на евровота, отказват участие в "братоубийствени партийни игри"

Това е най-моралното решение, отбеляза лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев
Публикувана: От:

Още по темата

 

"Сините" са тотално разделени за предстоящите европейски избори. Единственият шанс на десницата да има представител в Брюксел е Александър Йорданов, който е част от листата на СДС и ГЕРБ. 

Движение "България на гражданите" излезе с "кърваво писмо" до своите съмишленици от десницата. "Отказваме да участваме в братоубийствената битка между десни партии на изборите. Считаме, че е най-морално да не участваме в тях въобще", гласи тяхната позиция.  

"Опитахме да създадем широка демократична общност. През последния месец се видя, че колегите ни не се впечатляват от усилията ни. Нашето решение да не участваме е най-моралното. На тези избори има 3 десни партии, които се обединяват с големите партии. Тези партийни игри са братоубийствени. Ние искахме да помогнем на колегите. Предложихме най-силния си кандидат в лицето на Найден Зеленогорски. Но срещнахме ултиматуми и търговия. Ние бяхме силно обезкуражени да помагаме", обясни лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев в "България сутрин".  

"Демократичната общност вижда в ГЕРБ отричане на демокрацията и доверието в институциите. ГЕРБ са ни опоненти, а БСП са ни политически врагове. И двете партии не предлагат нещо различно. Подкрепата за тях е подкрепа на опитите да бъде върнато статуквото от преди 1989 година", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.  

По думите на Делчев подготовката за местните избори е основна цел на Движение "България на гражданите". 

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    Nikolay Kasidov

    24 апр 2019 | 10:18

    Много правилно решение !