България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Отново насилие: Полицаи арестуваха 58 души заради боеве с кучета

Задържани са 9 питбули с белези от предишни наранявания
Публикувана: От:

[related_articles]


Полицаи от София и Самоков спряха боеве с питбули и задържаха 58 души близо до Панчарево. Акцията на полицията е проведена в местност над язовир ''Искър''. 

В изоставена постройка, част от бивш пионерски лагер, са открити две дървени арени за провеждане на незаконните боеве, а около тях е имало паркирани коли от различни области на страната.

Задържани са общо 58 души и 9 кучета. Кучетата са предадени на служители от Столичното общинско предприятие "Екоравновесие".

"Тяхното състояние при първоначален преглед беше добро. Впечатление прави, че при част от животните телесното състояние е изключително лошо, като едно от кучетата е с почти пълна загуба на зрение", коментира в "България сутрин" д-р Габриела Панкова от Столичното предприятие "Екоравновесие".

По думите ѝ при приемането им кучетата нямали наранявания, но по телата им има белези от стари такива. Тя посочи, че за пръв път в предприятието се настаняват толкова кучета в резултат на акция на полицията.

При нито едно от кучетата не са установени идентификатори да имат собственици.

"Това не са типичните животни, които се използват за боеве, а по-скоро за тренировка, за жива стръв преди тренировка. Те са социални, доста по-дребни от обичайните за подобен тип и ушите им не са изрязани, което при бойните кучета е задължително", обясни пред Bulgaria ON AIR Явор Гечев от "Четири лапи".

Повдигнато е обвинение срещу евентуалния извършител. Стана ясно, че останалите присъстващи са отглеждали питбулите.

Залозите за кучешките боеве са варирали между 400-500 хиляди лева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    17 апр 2019 | 13:26

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!