България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Българинът започва да дарява все по-често

Средно по 100 лева даваме за благотворителност, разкри Елица Баракова
Публикувана: От:

Още по темата

 

През последната година 51% от хората в България са дарили пари за благотворителна кауза. Средната сума на даренията пък е 100 лева. Според едно от последните проучвания 61% от българите биха дарявали повече, ако знаят за какво отиват парите им.

Елица Баракова от фондация "B cause" разкри в "България сутрин", че все повече млади в България започват да даряват. Същото важи и за не толкова заможните хора у нас, които са със семеен доход до 12 хиляди лева.

"Общата картина на дарителството не се променят толкова бързо през последните години. Около 2/3 от хората даряват или са доброволци. Все повече хора използват технологичните методи за благотворителност. DMS кампаниите са на трето място в проучването. Ние обичаме да даряваме за деца, бедни и болни хора.  Дарителите казват, че го правят защото вярват, че заедно можем да направим света по-добър. Вече хората оценяват факта, че и малкото дарение е от значение", каза тя.

Баракова също така сподели, че всички желаещи да дарят пари за благотворителност могат да използват данъчни облекчения. 

"Ситуацията с данъците в България е такава, че всеки който дарява може да ползва данъчно облекчение от 5%. Компаниите пък имат право на 10%. Боагите хора и фирми също даряват много. 44% от хората със семеен доход до 12 хиляди лева са най-честите дарители.  Има голяма активност при даряването за деца, болни и животни. Напоследък има ръст при даряването за образователни кампании и кръводаряване. 50% от хората даряват, а 74% от тях са млади хора до 24 години", допълни Баракова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Коментари ( 1 )
  • 1

    Velichkov Yavor

    17 апр 2019 | 12:52

    До 2030-та разграбената отвсякъде и разпадаща се кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутрено свинска *** ще остане един град смехономика, основно чуждестранни мултимилионни сателитни кретено-масонски компании, които изнасят печалбите си в чужбина и не плащат ДДС, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник/бойкочарник, до 3 години балончето от заеми, субсидии и еврофондове, от което се облажиха малцина и което създаде изкуствен ръст на хартия в икономиката от около 3% ще изпишика, до 2025-та малкия и средния бизнес на българите масово ще фалира, те няма как да може повече да издържат тази свинска тежест и безкрайни кражби и злоупотреби на върха и на дъното на държавата, както и да запълват всички дупки след тях, след десетина години пари за бюджет ще ги събирате на *** от техните поколения, бизнеси, дейности и предприятия работещи на светло в ромските махали, сиреч на *** от кура, както са основен електорат на всяка управляваща партия досега, така и ще са ви основна средна класа в бъдеще, особено важи за общините в провинцията. Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки елити и всички хора, които ги подкрепят да пукнат преди тях, от моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат!