България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Родолюбиво: Лицата на Ботев и Левски бяха изрисувани на гаражна врата

Захари и Михаела са авторите на картината, която Николай Михайловски е поръчал

19.03.2019 | 09:47 Редактор: Ивайло Николов
Родолюбиво: Лицата на Ботев и Левски бяха изрисувани на гаражна врата

От няколко дни се появи снимка в социалните мрежи. На нея се вижда как млад мъж работи по картина, която е изрисувана на гаражна врата в столичния квартал "Лозенец".

Самата картина представлява лицата на Христо Ботев и Васил Левски на фона на българския флаг. Във Facebook идеята беше коментирана от много потребители, а мненията са полюсни - от похвала за работата, до критики и обвинения в криворазбран патриотизъм.

Автори на картината са  художниците Захари и Михаела, които са работили по поръчка на собственика на гаража Николай Михакловски. Той сподели в ефира на "България сутрин", че е много доволен от резултата, а това което вижда го прави щастлив.

"Надявам се и хората, които минават, да се сещат за тези хора", каза Михайловски.

Захари разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че идеята на собственика на гаража е била много добра, както и локацията.

Той сподели, че има много подобни картини в по-малките населени места у нас, докато в София липсват и по думите му е хубаво да се правят. А героите, които могат да се изобразяват, са много - не само Ботев и Левски.

"Отне доста време, не предполагахме, но я правихме 9 дни, защото врата е метална и метеорологичните условия много влияеха на целия процес и това усложни процеса", разказа младият художник. 

Захари обясни, че е работил с голямо притеснение, защото на личностите, които е изобразявал, трябва да се отделя много внимание.

Другата част от екипа, който е реализирал идеята на собственика на гаража - Михаела пък разказа, че реакциите на хората, които са ги видели докато работят, са били много различни. 

"Много силен интерес имаше. Хора казваха браво, защо тук, каква е идеята. Други пък питаха дали ще стане", допълни още тя.

Гледайте видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК