България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бяга от Черно до Адриатическо море

В рамките на 12 дни той трябва да измине 1200 километра
Публикувана: От:

Още по темата

 

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев поглежда към ново предизвикателство. Той ще тича от Черно до Адриатическо море, като ще премине през три държави - България, Северна Македония и Албания. 

Амбицията на Краси и екипа му е в рамките на 12 дни да преминат 1200 километра. Целта на бягането му е да вдъхнови повече хора да спортуват, но и да отправят послание за свързаност на съседните държави. Бягането ще се състои през месец май.

"За мен е важно хората да са активни и да предизвикват себе си. Досега не съм правил нещо такова. Това ще е много сериозно предизвикателство. Подготовката ще е много трудна. Същото важи и за психическата подготовка. Имам голям опит с подобни предизвикателства, но ще ми трябва солидна подготовка. Важно е хората да се обединят около тази кауза и да ме подкрепят. Ще тичам по пътищата, не по пресечена местност. В Македония ще ми бъде по-трудно заради голямата денивелация. Сега бягам по 15-20 километра на ден. Като дойде време за състезанието ще намаля дистанцията. Храня се много балансирано. Затова и в екипа ми ще има човек, който ще се грижи за храненето ми. Ще имам и физиотерапевт, който да се грижи за тялото ми", заяви ултрамаратонецът в "България сутрин".

Организаторът на събитието Иван Тодоров пък допълни, че много скоро ще бъдат обявени и събитията, които ще съпътстват Краси Георгиев по време на бягането му. Той също така сподели, че то най-вероятно ще бъде предавано на живо в социалните мрежи.

"Искаме да мотивираме хората и да покажем, че България, Северна Македония и Албания са свързани. Сега започваме подготовка с Краси. Той ще носи със себе си по една статуетка от град в град. Надявам се да съберем печати от всеки град и всеки кмет. Изпратили сме изисквания до държавите какво ще ни бъде необходимо. Скоро ще можем да обявим какви събития ще направим в отделните градове. Там Краси ще може да се докосне до местните хора. Имаме идея да заснемем и да предаваме на живо бягането на Краси. Ще опитам да направя поне няколко километра с него", завърши Тодоров.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )