България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Търговци за новите правила за обекти по морето: Силно притеснени сме!

Според тях те могат да доведат до фалит за някои представители на бизнеса
Публикувана: От:

Собствениците на преместваемите обекти по морето започват подготовката за новия сезон. Те ще имат срок от една година да приведат обектите си според новите правила, приети от Народното събрание.

Още по темата

 

Според тях занапред главният архитект на града ще одобрява вида на павилионите, сергиите и други обекти. Общинските съвети пък ще издават съответната наредба. Законът регламентира площта и височината на сергията. 

По-строг режим се въвежда и за капанчетата в парковете и градинките, като ДНСК ще може да разпорежда премахване на капанчетата и бараките. 

Промените в Закона за устройство на територията бяха внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Битката на Симеонов с незаконните обекти по морето започна още по времето на мандата му като вицепремиер. Политикът имаше своя визия за най-големия ни курорт Слънчев бряг, като настояваше всички павилиони да се премахнат, защото съсипват имиджа му.

Бизнесът обаче приема голяма част от мерките за твърде ограничаващи.

"Силно сме разочаровани, дори силно притеснени, защото това е още един обръч около и без това стегнатото положение на бизнеса", споделиха от бранша пред Bulgaria ON AIR.

Правилата важат дори за павилионите в частни терени.

"Затвърждаваме позицията си, че сме държавата на ограниченията и абсурдите, защото частната собственост по Конституция е неприкосновена", категоричен е представител на малкия бизнес.

Новите правила за преместваемите обекти няма да влязат в сила за този сезон. Собствениците им ще имат време да ги приведат според изискванията.

Търговците заподозряха обаче, че се прави разчистване на терени по морето за приближени до властта.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )