България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

И днес ще бъде слънчево, в края на седмицата обаче зимата се завръща

В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг

20.02.2019 | 08:10 Редактор: Василена Василева
И днес ще бъде слънчево, в края на седмицата обаче зимата се завръща

Днес отново ще бъде слънчево. Сутринта в Дунавската равнина, а до края на деня и в останалата част от страната, ще се появи до умерен запад-северозападен вятър, с който качеството на въздуха в страната ще се подобри. Привечер от север облачността ще се увеличи. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните - между 12° и 17°. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще се обърне от север-северозапад и ще се усили. Дневните температури малко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта на много места видимостта ще е намалена. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне – със слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10-11° в северните, до 15-16° в южните райони, прогнозира още Матев.

Утре (четвъртък) облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. 

В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. 

По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее. 

С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота, навсякъде дъждът ще премине в сняг, но до сутринта в повечето райони валежите ще спрат. 

Харесайте ни във Facebook ТУК.