България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Емилиян Гебрев пред Bulgaria ON AIR: Заплашван съм и след отравянето през 2015 г.

Никога не съм се страхувал, не се движа с охрана, подчерта бизнесменът пред Bulgaria ON AIR

20.02.2019 | 09:07 Редактор: Василена Василева
Емилиян Гебрев пред Bulgaria ON AIR: Заплашван съм и след отравянето през 2015 г.

"Никога не съм се страхувал. Не се движа с охрана по улиците, нямам и такова намерение". Това каза оръжейният предприемач Емилиян Гебрев в студиото на "България сутрин", след като обяви, че заплахите за живота му продължават и след отравянето от 2015 година.

Британски следователи са в България, за да търсят следи от употребата на химическо оръжие и връзка между бившия полковник от руското военно разузнаване и агент на службите на Острова Сергей Скрипал с това на бизнесмена Емилиян Гебрев, пишат медиите във Великобритания. Пред тях информацията е потвърдена и от премиера Борисов. По думите му се провежда съвместно разследване с българските органи на реда.

През 2015 г. Емилиян Гебрев изпада в кома след отравяне, а пак според британски медии, то съвпада с присъствието у нас на руски агент. Същият е бил и в Англия по време на отравянето на Скрипал. Хранително натравяне, покушение над чужди служби или разчистване на бизнес сделки у нас стоят зад този инцидент?

"Отправяни са ми предупреждения да не се занимавам с придобиването на "Дунарит", че никога няма да бъде мой. Предприятието принадлежало на определени хора. Не знам обаче кой стои зад заплахите", отсече той.

Оръжейният предприемач допълни, че никой никога не го е търсил във връзка с европейско разследване.

Пред Bulgaria ON AIR Гебрев коментира още, че бизнесът с оръжия всъщност не е никак таен и в действителност става въпрос за нещо изключително чисто и прозрачно.

"През 2015 г., когато бях отровен, заплахи не е имало. След това обаче - да", подчерта той.

Вижте видеото с целия разговор:

Харесайте ни във Facebook ТУК.